Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

De små læringsgrupper

Vi er organiseret i forskellige fællesskaber, bl.a. i små læringsgrupper - i vuggestuen er der mellem 3 og 6 børn i en læringsgruppe, og i børnehaven er vi organiseret i årgange, som kan være opdelt i mindre grupper. Den enkelte læringsgruppe eller årgang har sin egen primærpædagog. Læs mere om det herunder:

Dit barn vil være en del af en lille gruppe to gange om ugen. I denne gruppe er tilrettelagt et forløb på baggrund af en analyse af gruppens forudsætninger. Gruppens udviklingshjul er pædagogens arbejdsredskab. Her er fokus på rummelighed, koncentration, nysgerrighed og lyst til at lære nyt, evnen til at udtrykke følelser og evnen til at udsætte egne behov. Vi arbejder med temaer i et 5-6 ugers forløb. Du får fra dit barns primære voksen flere detaljer om indholdet i netop dit barns gruppe i de daglige snakke og via AULA. Således ved du, hvem dit barn er sammen med, og hvad der er vægtet i forløbet. Der er også tilrettelagt understøttende aktiviteter og ture, som barnet deltager i, når der ikke er gruppetid.

Metoden skal sikre, at alle børn får mulighed for at udvikle sit fulde potentiale. De små børnegrupper, hvor der i konkrete aktiviteter arbejdes med en primær pædagog, skaber et trygt, tillidsfuldt og nærværende rum for pædagogiske aktiviteter. Det pædagogiske personale får endvidere mulighed for at opnå et mere fokuseret og nuanceret indblik i det enkelte barns trivsel, udvikling og læring.

Det er hensigten at barnet så vidt muligt beholder sin lille gruppe og sin primærpædagog i sin tid i henholdsvis vuggestuen og børnehaven. (Vi ved dog ikke hvilke børn, der kommer ind i huset. Derfor kan det være nødvendigt hen af vejen at lave grupperne lidt om.)

Vi vælger fælles tema i hele huset, så der er mulighed for fælles inspiration og samarbejde både mellem grupperne og mellem etagerne. Under hvert læreplansaktivitetstema "Krop og bevægelse", ”Natur og naturfænomener” og Kultur og kulturelle udtryksformer” arbejder vi i grupperne med børnenes alsidige kompetencer, de sociale kompetencer, den sproglige udvikling og naturfænomener, som også er dele af læreplanens indhold.